Un tânăr şi un minor, acuzaţi de agresarea purtătoarei de cuvânt al Guvernului francez Prisca Thevenot şi a echipei acesteia, miercuri, la Meudon, în Hauts-de-Seine, au fost inculpaţi, anunţă parchetul din Nanterre, majorul a fost plasat în detenţie preventivă, iar minorul urma să fie plasat într-un centru educativ închis, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Majorul a fost plasat în detenţie provizorie, iar minorul sub control judiciar şi obligaţia plasării într-un centru educativ închis”, a anunţat vineri Ministerul Public.

Cele două persoane au fost inculpate cu privire la ”violenţe comise asupra unui ales cu sau fără armă”, cu privire la agresarea lui Prisca Thevenot şi supleantei sale Virginie Lanlo şi ”violenţe în grup cu armă” asupra unui activist.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Născut în 2004, tânărul inculpat a fost condamnat de două ori, cu privire la trafic de droguri şi conducere fără permis şi tăinuire.

Minorul, născut în 2007 a ”fost judecat în două rânuri cu privire la furt în grup şi purtare de armă şi a făcut obiectul unei măsuri educative judiciare”, preciza ministerul într-un comunicat.

Avocatul tânărului, Ilyacine Maallaoui, a declarat sâmbătă AFP că clientul său ”recunoaşte o parte de responsabilitate în aceste violenţe. Instrucţia va permite să se arate în mod clar responsabilitatea şi rolurile fiecărui protagonist”.

”Problema este dacă detenţia provizorie este necesară în vederea păstrării progreselor în această informaţie judiciată. Eu nu cred”, a declarat el, anunţând că vrea să facă apel împotriva acestei plasări în detenţie provizorie.

Arestarea altor doi minori, miercuri, a fost ridicată din cauza lipsei unor acuzaţii suficiente împotriva lor în acest stadiu.

51 DE AGRESIUNI FIZICE ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ

Prisca Thevenot, candidată în alegerile legislative în Hauts-de-Seine, şi Virginie Lanlo au fost victime, miercuri, împreună cu echipa lor, a unei agresiuni în timpul unei operaţiuni de lipire de afişe.

Ele au fost luate la bătaie de către aproximativ 20 de persoane.

Ministrul nu a fost atins, însă colaboratoarea sa şi un activist au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Spitalizarea activistului era ”în curs”, anunţa parchetul în comunicat, în care detalia incapacitatea totală de muncă a acestuia, estimată la 30 de zile.

În cazul lui Virginie Lanlo, incapacitatea totală de muncă era de cinci zile, din cauza violenţelor suferite, iar vehiculul său a fost avariat.

Agresarea purtătoarei de cuvânt a Guvernului francez şi a echipei sale a locat clasa politică, cu doar câteva zile înaintea turului doi al alegerilor legislative anticipate.

Ultimele zile de campanie, încheiată vineri seara, au fost marcate de o multiplicare a ciocnirilor verbale, dar şi fizice.

În total, 51 de candidaţi, supleanţi sau activişti politici sau membri de partid au fost ”agresaţi fizic” în ultimele zile în Franţa, a anunţat vineri ministrul în exerciţiu de Interne Gérald Darmanin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.