Un membru al Marinei americane a fost arestat în Venezuela, a anunţat un oficial american sub protecţia anonimatului, iar marinarul, aflat într-o călătorie privată, a fost reţinut şi încarcerat de către serviciile de informaţii venezuelene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Urmărim îndeaproape situaţia unui marinar din Marina americană (US Navy) (care) a fost reţinut în Venezuela de către forţe de ordine din această ţară”, a declarat această sursă miercuri, fără să ofere alte detalii.

CNN a dezvăluit anterior, citând patru oficiali americani sub protecţia anonimatului, că un cetăţean american, un membru al Marinei americane, a fost arestat la 30 august în capitala venezueleană Caracas.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit unuia dintre aceşti oficiali, marinarul a fost reţinut de către servicile venezuelene de informaţii.

”Avem cunoştinţă despre informaţii potrivit cărora un marinar din US Navy a fost plasat în detenţie la 30 august sau în jurul acestei date de către autorităţile veneuelene în timp ce se afla în Venezuela din motiva persoanle”, a confirmt într-un comunicat Pentagonul.

”Marina americană examinează subiectul şi lucrează în strânsă colaborare cu Departamentul de Stat”, a anunţat Pentagonul.

Departamentul de Stat american îi sfîtuieşte pe americani să nu călătorească în Venezuela, citând riscuri legate de infracţionalitate şi detenţii nejustificate.

”Există un risc mare de detenţie nejustificată a cetăţenilor americani în Venezuela”, se arată în sfaturi de călătorie în care cetăţenii americani sunt avertizaţi că pot fi deţinuţi timp de mai mulţi ani.

”Guvernul american nu este în general informat despre detenţia cetăţenilor săi în Venezuela şi nu are acces la deţinuţi americaniîn această ţară”, subliniază departamentul.

Această arestare intervine în contextul în care Statele Unite, la fel ca o mare parte a comunităţii internaţionale, s-au opus recent deciziei Curţii Supreme venezuelene de a valida realegerea preşedintelui Nicolas Maduro într-un scrutin contestat la sfârşitul lui iulie, în care opoziţia susţine că a obţinut o victorie.

Autorităţile americane au confiscatluni un avion al preşedinţiei venezuelene, denunţat de Caracas drept un act de ”piraterie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.