Un jurnalist rus de la ediţia rusă a publicaţiei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat, potrivit acuzării, pentru că a difuzat informaţii false despre atrocităţi ale armatei ruse în Ucraina, anunţă vineri pe Facebook avocatul acestuia, Konstantin Bubon, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Serghei Mingazov a fost încarcerat la Habarovsk, în Extremul Orient rus, cu privire la faptul că a ”repostat postări despre evenimentele de la Bucea pe canalul Telegram Habarovskaia Mingazeta”, anunţă avocatul, referindu-se la masacrul din 2020 de care este acuzată, în pofida negărilor sale, armata rusă, la periferia Kievului.

Ediţia rusă a Forbes a citat pe site postarea avocatului jurnalistului său.

”Forbes nu a reuşit, pentru moment, să intre în contact cu Mingazov”, a anunţat publicaţia.

Faptele de care este acuzat jurnalistul pot fi pedepsite cu până la zece ani de închihsoare, iar numeroşi critici ai asaltului rus împotriva Ucrainei au fost încarceraţi din motive similare.

Mai multe persoane au fost condamnate în mod specific pentru că au denunţat masacrul de la Bucea, ca opozantul Ilia Iaşin, care ispăşeşte opt ani şi jumătate de închisoare.

La 20 martie, un documentarist, Vsevolod Koroliov, a fost condamnat la trei ani de detenţie pentru că a denunţat vina rusă la Bucea.

La 22 aprilie, Iuri Kohoveţ, un rus care a răspuns la un interviu pe stradă, a fost condamnat de un tribunal la cinci ani de muncă corecţională pentru că i-a acuzat pe militarii ruşi că au ”împucat fără motiv” civili în această localitate, situată lângă Kiev.

În ianuarie, un activist al drepturilor omului, Gregori Winter, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a difuzat ”informaţii false” despre evenimentele de la Bucea.

Armata rusă este acuzată de faptul că a comis un masacru în acest oraş în timpul retrageri din regiune, în primăvara lui 2022.

Moscova a respins aceste aczaţii şi a denunţat o înscenare a Occidentului. Ea a respins multiple măturii şi probe prezentate atât de către locuitori, cât şi de către autorităţile ucrainene.

Rusia a angajat o represiune fără milă a criticilor Kremlinului.

În februarie, criticul numărul unu al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a murit într-o închisoare în Arctica în circumstanţe tulburi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.