Un incendiu de proporţii a izbucnit miercuri la Roma, pe un deal din apropierea Curţii de Justiţie din capitala italiană şi a unui centru de difuzare a televiziunii publice, forţând evacuarea mai multor clădiri şi birouri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Incendiul din zona Monte Mario a fost pus sub control de 10 echipaje, a declarat departamentul naţional de pompieri pe X, postând un videoclip care arată elicoptere şi maşini de pompieri, precum şi câteva maşini parcate arse.

"Aşa cum stau lucrurile, cred că mai avem mult de lucru" până la a stinge incendiul, a declarat şeful pompierilor din Roma, Adriano De Acutis, pentru televiziunea publică RAI.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Centrul de radiodifuziune al RAI a fost evacuat, precum şi un observator spaţial şi şase clădiri rezidenţiale, au declarat oficialii. Nu au fost raportate persoane rănite. De asemenea, televiziunea RAI a fost nevoită să anuleze o emisiune în direct de după-amiază. "Evacuăm studioul", a declarat una dintre prezentatoarele emisiunii, Nunzia De Girolamo, într-un videoclip pe Instagram. "Incendiul din Monte Mario este grav, ne vedem mâine", a adăugat ea.

Într-un buletin zilnic publicat miercuri, biroul regional al protecţiei civile avertizase cu privire la riscul ridicat de incendii la Roma din cauza temperaturilor extreme, care în după-amiaza zilei au depăşit 35 de grade Celsius.

Schimbările climatice fac ca incendiile de vegetaţie să fie mai frecvente, se arată într-un raport al Comisiei Europene publicat în aprilie, adăugând că sezonul incendiilor de vegetaţie din 2023 din Europa a fost printre cele mai grave din acest secol.

Pe măsură ce vara avansează, incendiile de vegetaţie devin mai frecvente în regiunea mediteraneană, inclusiv în Spania, Grecia şi Balcani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.