Preşedintele francez Emmanuel Macron confirmă joi, într-un interviu televizat, arestarea unui francez de către autorităţile ruse, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, unul dintre compatrioţii noştri a fost arestat în Rusia (...). Este vorba despre unul dintre compatrioţii noştri care lucrează la un ONG elveţian înfiinţat de către un fost secretar general al ONU, Kofi Annan, şi care face diplomaţie”, a declarat şeful statului francez.

În vederea ”restabilirii adevărului împotriva intoxicărilor pe care auzim”, Emmanuel Macron a precizat că acest cetăţean francez nu lucra pentru Franţa şi că el ”va primi toate protecţiile consulare” prevăzute în aceste cazuri.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

SPIONAJ

Comitetul rus de anchetă a anunţat joi pe Telegram că acest cetăţean francez este suspectat de faptul că a ”colectat informaţii în domeniul activităţilor militare şi militaro-tehnice ale Federaţiei ruse”.

Acest lucru a avut loc ”tmp de mai mulţi ani”.

Acest francez nu ar fi respectat, potrivit autorităţilor ruse, ”obligaţia prevăzută de legislaţia Federaţiei ruse de a depune la autorităţile competente documentele necesare înscrieii în registrul agenţilor străini”.

Potrivit autorităţilor ruse, el a fost ”în mai multe rânduri” în Rusia, ”la Moscova” şi s-a întâlnit cu cetăţeni ruşi.

Ele anunţă că ”într-un viitor apropiat el va fi inculpat, iar o măsură preventivă va fi aleasă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.