Un bărbat a fost găsit în viaţă după ce a petrecut două luni în derivă în apele Mării Ohoţk, în Extremul Orient rus, împreună cu alţi doi bărbaţi, care au murit, anunţă marţi într-un comunicat parchetul regional, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video difuzată de parchet apare un bărbat cu barbă, care poartă o vestă de salvare portocalie, noaptea, care se înveleşte într-o pătură, la bordul unei mici ambarcaţiuni, în aşteptarea salvatorilor care se apropie.

Potrivit primelor informaţii, ”la 9 august 2024, doi bărbaţi şi un adolescent în vârstă de 5 ani, fiul unuia dintre ei, au plecat cu o ambarcaţiune cataraman” de la un cap din regiunea Habarovsk către regiunea Sahalin, se arată în comunicat.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

La scurt timp după aceea s-a pierdut contactul cu ambarcaţiunea, precizează parchetul.

Vaporul a fost găsit abia la 14 octombrie, în apele Mării Ohoţk, în apropierea unui sat, în regiunea Kamceatka.

Doi ocupanţi ai vaporului au murit în timpul derivei, iar al treilea, cel găsit, se află în viaţă şi i se oferă o asistenţă medicală, anunţă parchetul.

O anchetă a fost dechisă cu privire la o încălcare a regulilor de exploatare a transportului maritim, care a antrenat, prin imprudenţă, moartea celor două persoane, anunţă parchetul regional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.