Un atac rusesc a avariat peste noapte o fabrică din oraşul Sumî din nordul Ucrainei, a ucis două femei şi a rănit cel puţin 11 persoane, au declarat vineri autorităţile ucrainene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Biroul Procurorului General al Ucrainei a declarat că fabrica producea ambalaje pentru alimente pentru copii, sucuri şi produse de uz casnic.

O persoană rănită a murit ulterior în spital, au declarat procurorii regionali pe Telegram, iar corpul unei alte victime a fost recuperat din dărâmături.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Raidul aerian a provocat un incendiu, determinând autorităţile să le spună locuitorilor să rămână în casă şi să închidă ferestrele din cauza poluării aerului.

Regiunea Sumî din nord se învecinează cu regiunea rusă Kursk, unde Ucraina a făcut o incursiune transfrontalieră majoră începând cu 6 august, în timp ce trupele Moscovei presează spre centrul strategic Pokrovsk din estul Ucrainei.

Zonele de frontieră ucrainene suferă atacuri constante din partea Rusiei, iar Kievul a declarat că operaţiunea Kursk are ca scop protejarea aşezărilor sale.

Separat, un atac cu dronă a lovit o instalaţie industrială din Poltava, în centrul Ucrainei, fără a provoca victime, a declarat guvernatorul regional Filip Pronin.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 12 din cele 18 drone lansate de Rusia peste noapte în cinci regiuni. Alte patru drone au căzut deasupra teritoriului ucrainean.

Rusia a folosit, de asemenea, o rachetă Iskander-M în timpul atacului, au adăugat forţele aeriene, care nu au oferit detalii suplimentare.

În oraşul port Odesa din sudul ţării, autorităţile au raportat o explozie joi seara după o alertă aeriană balistică, fără a oferi detalii.

Rusia neagă că ar viza în mod deliberat civili, însă mii de persoane au fost ucise şi rănite în urma atacurilor sale din timpul războiului, care a început când trupele ruseşti au invadat Ucraina, în februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.