Un atac aerian israelian asupra unui vehicul în Cisiordania ocupată a ucis, sâmbătă, un comandant al grupului armat palestinian Hamas, potrivit mass-media Hamas, în timp ce agenţia de ştiri palestiniană WAFA a declarat că alţi patru bărbaţi au fost de asemenea ucişi, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Identitatea celorlalţi nu era clară, potrivit WAFA, care a citat oficiali din domeniul sănătăţii.               

Armata israeliană a declarat că a efectuat un raid aerian împotriva unei celule militante în jurul oraşului Tulkarm din Cisiordania. Mass-media Hamas au declarat că un vehicul care transporta luptători a fost lovit şi că unul dintre comandanţii brigăzilor sale din Tulkarm a fost ucis.               

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Violenţele din Cisiordania erau în creştere înainte de începerea războiului Israel-Hamas din Gaza, la 7 octombrie, şi au crescut de atunci, cu raiduri israeliene frecvente în teritoriu.

Tensiunile la nivel regional au crescut în această săptămână după asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, miercuri, la Teheran, la o zi după ce un atac israelian la Beirut l-a ucis pe comandantul militar al Hezbollah, Fuad Shukr.               

Moartea lui Haniyeh face parte dintr-o serie de asasinate ale unor personalităţi de rang înalt ale Hamas, în timp ce războiul din Gaza dintre militanţii palestinieni şi Israel se apropie de cea de-a 11-a lună şi creşte îngrijorarea că conflictul se extinde în Orientul Mijlociu.               

Hamas şi Iranul au acuzat Israelul de comiterea asasinatului şi au promis că se vor răzbuna. Israelul nu a revendicat şi nici nu a negat responsabilitatea pentru acest asasinat.               

Hezbollah, la fel ca Hamas, este sprijinit de Iran şi a promis, de asemenea, să se răzbune.               

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.