Este de aşteptat ca la summitul NATO de la Washington de săptămâna viitoare Ucraina să primească "veşti bune" în ceea ce priveşte dorinţa sa de a avea mai multe sisteme de apărare aeriană, a declarat marţi un oficial cu rang înalt al Departamentului de Stat al SUA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sperăm că vom reuşi să ajungem (la un acord) la summit şi să facem noi anunţuri privind apărarea aeriană", a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

"Aţi auzit că ucrainenii sunt dornici să obţină sisteme Patriot suplimentare sau sisteme similare. Şi cred că vom avea nişte veşti bune în plus pentru ei pe acest front", a adăugat oficialul, fără a furniza alte detalii.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Oficialii ucraineni îşi îndeamnă aliaţii de luni de zile să le furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a se apăra de atacurile frecvente cu rachete şi drone ale forţelor ruse.

România a decis săptămâna trecută să doneze către Ucraina un sistem Patriot, dată fiind deteriorarea situaţiei de securitate din ţara vecină, o decizie salutată de preşedintele Zelenski, cât şi de Washington.

CITEȘTE ȘI UPDATE - CSAT a decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT / Condiţia, continuarea negocierilor ţării noastre cu Aliaţii, în special cu partenerul strategic american, în vederea obţinerii unui sistem similar sau echivalent / Reacţia lui Zelenski

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.