Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă marţi efectuarea - cu succes - a unui prim test de rachetă balistică de fabricaţie ucraineană, la câteva zile după ce s-a felicitat de apariţia pe front a unei drone-rachete cu rază lungă de acţiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Prima rachetă balistică ucrainană a fost testată cu succes”, a anunţat Volodimir Zelenski.

”Felicit industria apărării pentru asta”, a adăugat într-o conferinţă de presă la Kiev.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Zelenski a refuzat să ”dea detalii suplimentare” despre această nouă armă.

Aceste rachete au o traiectorie ”balistică”, adică influenţată numai de gravitaţie şi de viteza dată la momentul propulsării.

Ucraina a folosit avioane de vânătoare de tip F-16 - livrate de către partenerii săi din Occident - pentru a respinge ultimele atacuri aeriene ruseşti ”masive”, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”În aceste atacuri masive ruseşti, noi am distrus rachete şi drone cu ajutorul (unor avioane de vânătoare de tip) F-16”, a anunţat Volodimir Zelenski în această conferinţă de presă.

El a reiterat că numnărul avioanelor de tip F-16 primite de Kiev ”nu este suficient”.

Ucraina a cucerit 100 de localităţi şi 1.294 de kilometri pătraţi în regiunea rusă de frontieră Kursk în care a luat prizonieri 594 de militari inamici de la începutul ofensivei. în urnmă cu trei săptămâni, a anunţat marţi comandantul armatei ucrainene.

”Până în prezent, am preluat controlul al 1.294 de kilometri pătraţi de teritoriu şi al 100 de localităţi”, a anunţat, în cursul unui forum, la Kiev, Oleksandr Sîrski.

În total ”594 de membri ai forţelor armate ruse au fost luaţi prizonieri în această zonă”, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.