Rusia a lovit cu bombe ghidate un bloc înalt de locuinţe şi o brutărie, în oraul Harkov din nord-estul Ucrainei, omorând cel puţin trei persoane şi rănind 34, însă există temeri că şi altele ar mai putea fi sub dărămâturi, afirmă autorităţile, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Forţele ruse au lansat, de asemenea, un nou atac înspre sud, asupra oraşului Zaporojie, ţinta unei serii de atacuri în ultimele zile. Şapte persoane au fost rănite.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a scris pe X, referitor la atacurile de la Harkov: ”Ţintele bombelor ruseşti au fost un bloc de locuinţe, o brutărie, un stadion. Cu alte cuvinte, viaţa de zi cu zi a oamenilor obişnuiţi”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Atacul a avut loc în timp ce liderii mondiali, inclusiv Zelenski, s-au reunit la New York pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

”Se discută mult acum la Adunarea Generală a ONU despre eforturile colective pentru securitate şi viitor. Dar noi trebuie doar să oprim teroarea. Să avem securitate. Să avem un viitor”, a afirmat Zelenski.

Primarul din Harkov, Igor Terekov, a scris pe Telegram că ruşii au lovit patru districte ale oraşului cu bombe ghidate. Unele dintre bombe au căzut într-o zonă deschisă şi au provocat puţine pagube.

Guvernatorul regional Oleg Sinegubov a afirmat că un adolescent de 17 ani se află printre răniţi. Patru persoane sunt în stare gravă.

Imaginile de la locul atacului arată o gaură făcută în blocul de locuinţe cu nouă etaje, mai multe niveluri fiind total distruse. Clădirea a fost lovită direct, au afirmat oficialii.

Terekov a afirmat anterior că imobilul a mai fost atacat de Rusia la începutul invaziei din 2022.

”Era aproape reparat, erau montate ferestre, era izolat şi pregătit pentru sezonul de încălzire. Inamicul l-a lovit a doua oară”, a spus Terekov, adăugând că secţiunea de clădire care a suferit cele mai mari pagube adăpostea 82 de persoane.

Harkov, al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, şi regiunea înconjurătoare sunt atacate în mod regulat de Rusia. Trupele Moscovei folosesc mult bombe ghidate, foarte distructive, pe care apărarea aeriană ucraineană se chinuie să le intercepteze.

Forţele ruse au folosit tot bombe ghidate în cele mai recente atacuri de la Zaporojie, a declarat guvernatorul Ivan Fedorov.

Mai multe locuinţe particulare au fost distruse în atac şi patru dintre cele şapte persoane rănite erau la spital. O persoană a fost ucisă într-un atac din timpul nopţii anterioare asupra oraşului.

Kievul, care insistă ca aliaţii să permită lovituri mai departe în interiorul Rusiei, afirmă că mijloacele cele mai eficiente pentru a reduce atacurile sunt nu de a ţinti bombele, ci avioanele şi aerodromurile care le găzduiesc.

Rusia neagă că atacă civili, deşi a ucis mii de persoane în cei doi ani şi jumătate de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.