Apărarea aeriană ucraineană a doborât 15 drone lansate de Rusia în cursul nopţii, în cel de-al treilea atac asupra capitalei ucrainene în decurs de patru zile, a declarat joi Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Resturile de drone au deteriorat ferestrele şi uşile unui bloc de apartamente şi au provocat un incendiu într-o clădire nerezidenţială, care a fost stins, a declarat Popko.

Guvernatorul regiunii Kiev, Ruslan Kravcenko, a declarat că dronele nu au provocat daune infrastructurii critice din regiunea Kiev, iar autorităţile municipale şi regionale nu au raportat victime.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În schimb, resturi căzute au provocat un incendiu pe terenul unei întreprinderi private din regiunea centrală Cerkasî, iar serviciile de urgenţă se luptă cu focul, a declarat guvernatorul regional.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă în februarie 2022, a atacat luni instalaţii energetice din întreaga Ucraină în lovituri aeriene care, potrivit oficialilor ucraineni, au implicat peste 200 de rachete şi drone. Atacul repetat asupra reţelei electrice a forţat Kievul să recurgă la întreruperi de urgenţă şi planificate în această săptămână pentru a încerca să stabilizeze sistemul.

În total, în cursul nopţii de miercuri spre joi, apărarea antiaeriană a Ucrainei a distrus 60 de drone kamikaze din 74 de astfel de mecanisme şi două rachete aeriene ghidate din cinci pe care Rusia le-a folosit împotriva ţării, a declarat comandantul forţelor aeriene, generalul-locotenent Mîkola Olesciuk.

Rachetele au fost trase din spaţiul aerian al regiunilor Kursk şi Belgorod din Federaţia Rusă, iar cele 74 de UAV-uri de atac de tip Shahed-131/136 au fost trase din regiunile Primorsko-Ahtarsk, Kursk şi Eisk.

Armata ucraineană spune că cele 14 UAV-uri de atac nedoborâte au căzut pe teritoriul Ucrainei, dar nu precizează ce s-a întâmplat cu rachetele nedoborâte şi nici ce eventuale pagube au făcut.

Vizate au fost regiunile Harkov, Cerkasî, Kirovohrad, Kiev, Poltava, Dnipropetrovsk, Herson, Sumî şi Doneţk.

CITEȘTE ȘI Pentru prima dată, aviaţia din Belarus ar fi fost activată pentru a doborî o dronă Shahed trasă de Rusia către Ucraina, după ce Moscova a lansat în cursul nopţii noi valuri de atacuri aeriene

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.