Forţele ucrainene au distrus un pod peste râul Seim în regiunea rusă Kursk, a declarat vineri un oficial local, în contextul în care Kievul a continuat să îşi intensifice ofensiva militară transfrontalieră, relatează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Ca urmare a atacului din partea ucraineană, un pod rutier peste râul Seim în districtul Glushkovsky a fost distrus", a precizat Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al oraşului Kursk, într-un mesaj pe Telegram vineri seara. El nu a furnizat mai multe detalii.

Canalul Telegram pro-Kremlin Mash a anunţat că forţele ucrainene au lovit podul de mai multe ori cu rachete HIMARS. Distrugerea podului întrerupe accesul la cel puţin 27 de aşezări, potrivit Mash, care a precizat că podul era o rută principală de evacuare pentru civili.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Site-ul media al opoziţiei ruse, Istories, a notat că podul se afla într-o „zonă cheie logistică a forţelor armate ruse”.

Forţele Kievului şi-au continuat vineri înaintarea în regiunea Kursk. "Soldaţii noştri continuă să lupte, avansând în diferite direcţii de la 1 la 3 kilometri", a declarat generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul armatei ucrainene, preşedintelui Volodimir Zelenski, în timpul şedinţei de stat major de vineri. „În general, situaţia este sub control”, a spus Syrskyi.

Când Zelenski l-a întrebat dacă există noi prizonieri de război, Syrskyi a spus că speră că forţele ucrainene vor lua mulţi în zona satului Malaya Lokna.

Între timp, forţele ruse avansează în regiunea Doneţk. Administraţiile locale au raportat vineri că soldaţii Moscovei s-au apropiat la mai puţin de 10 kilometri de Pokrovsk şi Myrnohrad, două oraşe de importanţă strategică din regiune. Acestea au îndemnat rezidenţii locali să evacueze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.