Atacurile asupra Libanului din această săptămână au arătat că guvernul israelian plănuia să răspândească războiul în regiune, a declarat sâmbătă preşedintele Turciei Tayyip Erdogan, cerând ţărilor occidentale să ia ”măsuri descurajatoare” împotriva acţiunilor Israelului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Erdogan a declarat într-o conferinţă de presă că războiul Israelului din Gaza va fi în fruntea agendei discursului său de marţi la Adunarea Generală a ONU.

”Pentru ca regiunea noastră să nu fie târâtă într-un mare dezastru, presiunea asupra Israelului trebuie să crească şi mai mult”, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă la Istanbul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a comentat despre atacurile din Liban săptămâna aceasta, inclusiv detonarea de pagere şi walkie-talkie ale membrilor Hezbollah, care au ucis 39 de persoane.

Atacurile asupra dispozitivelor de comunicaţii sunt considerate pe scară largă a fi fost efectuate de Israel, care nici nu a confirmat şi nici nu a infirmat implicarea sa.

”Este timpul ca toate ţările cu misiunea de a proteja pacea mondială să vină cu soluţii care să oprească Israelul. Pentru a pune capăt acestei opresiuni care durează de aproape un an, pentru a stabili o încetare permanentă a focului şi pentru a asigura fluxul nestingherit al ajutorului umanitar, noi toţi, întreaga lume şi în special ONU, avem îndatoriri importante”, a spus Erdogan.

Turcia a denunţat acţiunile Israelului în Gaza, care au venit ca răzbunare la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Israelul spune că aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise şi peste 250 de persoane au fost luate ostatice în timpul atacului.

Ofensiva militară ulterioară a Israelului în Fâşia Gaza a ucis peste 41.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclavă.

Ankara a oprit, de asemenea, orice comerţ cu Israelul şi a depus o cerere de a se alătura cazului Africii de Sud la Curtea Internaţională de Justiţie, acuzând Israelul de genocid.

Israelul a respins în mod repetat acuzaţiile de genocid ale cazului, ca fiind lipsite de temei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.