Preşedintele american Donald Trump a declarat că SUA trebuie să caute pacea cu Coreea de Nord „cu orice preţ”, într-un videoclip publicat de Casa Albă vineri după-amiază, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Oricine poate să meargă la război, dar doar cei mai curajoşi pot ajunge la pace”, a afirmat Trump.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Lumea noastră a avut parte de destule conflicte. Dacă există o şansă de pace, dacă există o şansă să oprim ameninţarea teribilă a unui conflict nuclear, atunci trebuie să o urmăm cu orice preţ”, a adăugat preşedintele.

Videoclipul arată imagini cu Trump şi Kim Jong-un cum îşi dau mâna, zâmbesc şi semnează acordul de la summit-ul din Singapore.

„Am muncit foarte mult. Eu am făcut călătoria. A meritat fiecare secundă. A fost un eveniment incredibil. Oamenii din Asia se simt în siguranţă şi toate persoanele din lume se simt mult mai în siguranţă faţă de perioada de dinainte să fiu preşedinte”, a susţinut Trump.

„Acesta este începutul unui proces de dezarmare nucleară a Coreei de Nord. Câteodată zic „denuclearizarea” Coreei de Nord, un cuvânt minunat”, a adăugat Trump.

De asemenea, Trump precizează că sancţiunile economice vor rămâne valabile şi că Secretarul de Stat, Mike Pompeo, va colabora cu Coreea de Nord în următoarele săptămâni pentru a stabili detaliile pentru un acord privind dezarmarea nucleară.

„Acest summit a marcat un nou început în relaţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord şi a deschis un drum către viitor pentru toţi coreenii, din sud şi nord. Summit-ul reprezintă ceva nou faţă de încercările eşuate ale administraţiilor anterioare”, a precizat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.