Trei persoane au fost rănite în Ucraina după ce ruşii au atacat în cursul nopţii oraşul Izmail, din regiunea Odesa, cu drone Shahed de fabricaţie iraniană, avariind infrastructura portuară şi un bloc de locuinţe cu cinci etaje. Atacul a declanşat în România mesaje de alertă către populaţie, scrie presa ucraineană. În plus, o persoană a murit la Harkov, regiunea din nord-estul Ucrainei fiind atacată cu rachete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În timpul nopţii, Rusia a atacat din nou districtul Izmail. Încălcând regulile şi cutumele de război existente, Rusia a tras în mod deliberat, masiv, cu drone kamikaze Shahed, care au deteriorat infrastructura portuară din Izmail", anunţă administraţia regională.

"Ca urmare a atacului din cursul nopţii, o clădire rezidenţială cu cinci etaje din Izmail a fost lovită, provocând distrugerea parţială a ferestrelor, a scării şi a părţii din faţă, fără incendiu ulterior. Nicio persoană nu a fost ucisă. Din păcate, există răniţi - 3 persoane au fost spitalizate", precizează autorităţile.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit şefului Administraţiei militare regionale din Odesa, bombardamentele au distrus mai multe obiective ale infrastructurii portuare. "Trei camioane au fost avariate. De asemenea, la faţa locului a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid de Serviciul de urgenţă de stat", a declarat guvernatorul Oleg Kiper.

Foreţele aeriene ucrainene au anunţat că în cursul nopţii Rusia a lansat două rachete asupra regiunii Harkov şi a atacat Ucraina cu drone kamikaze, iar apărarea aeriană a neutralizat 17 din cele 23 de drone lansate.

"În noaptea de 24 iulie 2024, ocupanţii ruşi au atacat regiunea Harkov cu o rachetă balistică Iskander-M şi o rachetă de tip necunoscut (trasă din regiunea Belgorod a Federaţiei Ruse). De asemenea, inamicul a atacat sudul ţării cu UAV-uri de atac de tip Shahed lansate din Primorsko-Ahtarsk din Federaţia Rusă şi Crimeea ocupată. Un total de 23 de UAV-uri de atac inamice au fost detectate şi escortate. Atacul aerian a fost respins de unităţi ale grupurilor mobile de foc ale Forţelor de apărare ucrainene, de unităţi de rachete antiaeriene şi de luptă electronică aeropurtată. Ca urmare a luptei antiaeriene, au fost doborâte 17 UAV-uri inamice. Cele mai multe dintre acestea au fost doborâte în regiunea Odesa", a precizat comandantul forţelor aeriene, generalul locotenent Mîkola Oleşciuk, pe Telegram.

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi altele rănite în Harkov, unde s-au auzit mai multe explozii. Potrivit primarului oraşului, o primă lovitură a vizat zona industrială, în timp ce a doua rachetă a lovit o zonă privată, unde a izbucnit un incendiu la o casă şi o persoană a decedat. Mai multe maşini au fost, de asemenea, avariate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.