Trei poliţişti israelieni - inclusiv o femeie - au fost ucişi duminică într-un ”atac armat” în sudul Cisiordaniei ocupate, anunţă comandantul poliţiei israeliene în acest teritoriu palestinian, în care armata israeliană desfăşoară o vastă ”operaţiune antiteroristă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comandantul Ouzi Levy, care a făcut declaraţii în faţa presei alături de ministrul Securităţii Naţionale Itamar Ben Gvir, un colonist de extremă dreapta.

”În loc să eliberăm teroriştii, trebuie să le tragem un glonţ în cap”, a îndemnat Itamar Ben Gvir.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Dreptul la viaţă (al israelienilor) este mai important ca libertatea de circulaţie a locuitorilor care depind de Autoritatea Palestiniană (AP)”, a adăugat ministrul israelian, un adept al anexării întregii Cisiordanii.

Două dintre victime aveau 30 de ani, iar a treia, un bărbat în vârstă de vreo 50 de ani, a murit din acuza rănilor după ce a fost evacuat, a anunţat Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, două atacuri ale unor palestinieni au vizat colonii evreieşti în aceeaşi regiune.

De la începutul Războiului din Fâşia Gaza, lansat ca ripostă la un atac în sudul Israelului la 7 octombrie, violenţelor au ”explodat” în Cisordania - unde aproximativ 490.000 de israelieni trăiesc în colonii în mijlocul a trei milioane de palestinieni.

ONU a anunţat că aproximativ 650 de palestinieni au fost ucişi de către armata israeliană sau colonişti de la 7 octombrie.

Cel puţin 23 de israelieni, inclsuiv militari şi poliţişti, au fost ucişi în atacuri palestiniene sau în operaţiuni ale armatei israeliene, potrivit unor date israeliene oficiale.

Începând de miercuri, armata israeliană desfăşoară  raiduri în mai multe oraşe şi tabere de refugiaţi în nordul Cisiordaniei.

Cel puţin 22 de palestinieni au fost ucişi în această ”operaţiune antiteroristă” - în atacuri aeriene israeliene, tiruri sau confruntări armate -, majoritatea combatanţi din cadrul unor grupări armate palestiniene care luptă împotriva ocupaţiei israeliene, în frunte cu Hamas şi Jihadul Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.