Theresa May a salutat decizia liderilor Uniunii Europene de a susţine în unanimitate Marea Britanie în condamnarea Rusiei pentru atacul din Salisbury, după ce Bruxellesul şi-a retras ambasadorul de la Moscova, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a plecat de la summitul din Bruxelles, prim-ministrul britanic a spus că este mulţumită de faptul că celelalte 27 de state membre au căzut de acord că "este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă” pentru atac.

"Este adevărat că am făcut front comun. Am împărţit ce informaţii am putut prin canalele de securitate cu colegii noştri. Ce este important este ca statele să recunoască pericolul care vine din partea Rusiei. Ele au recunoscut acest lucru şi au fost de acord cu evaluarea guvernului britanic”, a spus May.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De cealaltă parte, ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a acuzat vineri Marea Britanie că încearcă să facă „criza cu Rusia cât se poate de adâncă” prin faptul că apelează la susţinerea UE.

Lavrov le-a spus reporterilor în timpul unei vizite la Hanoi că Londra "încearcă să forţeze aliaţii să ia măsuri provocatoare”.

Uniunea Europeană şi-a rechemat ambasadorul de la Moscova pentru consultări în ceea ce priveşte incidentul despre care a spus că este „o provocare importantă pentru securitatea noastră comună”.

Mai multe ţări din UE au anunţat vineri, la Bruxelles, că ar putea să adopte în zilele următoare măsuri la nivel naţional vizând Rusia, precum expulzări de diplomaţi, în urma otrăvirii lui Serghei Skropal pe teritoriul britanic.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.