Prim-ministrul britanic, Theresa May, a declarat miercuri că planul său pentru Brexit respectă votul poporului de a părăsi Uniunea Europeană, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Planul aprobat la Chequers ... există pentru că respectă votul pe care l-au acordat oamenii”, a declarat May atunci când a ajuns la Bruxelles pentru Summit-ul NATO.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Ea a adăugat că acordul va încheia libertatea de mişcare, jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie în Marea Britanie şi "vastele” plăţi ale Regatului Unit către UE.
 
"Livrăm Brexitul şi o facem astfel încât să protejăm locurile de muncă şi să respectăm angajamentele faţă de Irlanda de Nord”, a declarat ea.
 
Theresa May s-a confruntat cu o opoziţie din partea mai multor membri ai propriului guvern faţă de planul său privind viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană.
 
Ministrul Brexitului, euroscepticul David Davis, şi-a dat demisia duminică, în semn de protest faţă de planul lui May de a menţine relaţii economice strânse cu Bruxelles-ul după Brexit, prevăzut pe 29 martie 2019 - o opţiune catalogată drept un ”Brexit blând” faţă de un ”Brexit dur” dorit de susţinătorii unei rupturi clare cu Bruxelles-ul.
Luni, şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a urmat aceeaşi cale, declarând că planul lui May reprezintă un “semi-Brexit”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.