Premierul Theresa May a anunţat că a primit mandat din partea reginei Elisabeth a II-a pentru formarea unui Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Tocmai m-am întâlnit cu Maiestatea Sa regina şi acum voi forma un Guvern. Un Guvern care va putea oferi certitudine şi va conduce Marea Britanie înainte în acest moment crucial pentru ţara noastră. Acest Guvern va ghida ţara în negocierile cruciale pentru Brexit, care vor începe peste numai 10 zile”, a spus May în faţa Downing Street.

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În condiţiile în care securitatea a umbrit campania electorală, după seria de atentate care au zguduit Marea Britanie în ultimele trei luni, premierul a promis că Guvernul său va depune eforturi pentru a asigura securitatea ţării, prin intensificarea luptei “împotriva ideologiei extremiste şi a tuturor celor care o susţin” şi oferind “poliţiei şi autorităţilor puterea de care au nevoie”.

“Guvernul pe care îl conduc eu va pune corectitudinea şi oportunitatea în centrul a tot ceea ce facem, pentru a îndeplini promisiunea pentru Brexit împreună şi, în următorii cinci ani, să construim o ţară în care nimeni şi nicio comunitate să rămână în urmă”, a spus ea.

“Ţara are nevoie, mai mult ca oricând, de certitudine”, a adăugat May, care a anunţat că a format o alianţă cu formaţiunea unionistă nord-irlandeză DUP, cu care colaborează de ani de zile şi cu care a format o majoritate în Camera Comunelor.

“Partidele noastre se bucură de o relaţie puternică pe parcursul a mulţi ani, iar acest lucru îmi dă încrederea să cred că vom putea lucra împreună în interesul întregului Regat Unit”, a afirmat ea.

“Acum să trecem la treabă”, a încheiat May.

La numărarea voturilor în 649 din cele 650 de circumscripţii, conservatorii au obţinut 318 mandate - cu 12 mai puţine ca în fostul Parlament - şi nu mai pot obţine 326, pentru a deţine controlul în Legislativ.

Laburiştii au obţinut 261 de mandate, cu 29 mai multe decât aveau în legislativul precedent.

Formaţiunea scoţiană SNP are 35 de mandate, cu 21 mai puţine decât înainte, iar liberal-democraţii au 12 mandate, cu patru mai multe.

DUP a obţinut zece mandate, cu două mai multe decât în fosta legislatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.