Noul an şcolar în teritoriile palestiniene a început oficial luni, toate şcolile din Gaza fiind închise după 11 luni de război şi niciun semn de încetare a focului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În timp ce luptele continuă, Israelul a anunţat noi ordine pentru locuitorii din nordul Fâşiei Gaza de a-şi părăsi casele, ca răspuns la rachetele lansate asupra Israelului. Fiul lui Umm Zaki, Moataz, în vârstă de 15 ani, trebuia să înceapă clasa a 10-a. În schimb, s-a trezit în cortul lor din Deir al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza, şi a fost trimis să aducă un recipient cu apă de la mai mult de un kilometru distanţă.

"De obicei, o astfel de zi ar fi o zi de sărbătoare, în care copiii ar purta noile uniforme, ar merge la şcoală şi ar visa să devină doctori şi ingineri. Astăzi, tot ce sperăm este ca războiul să se încheie înainte să pierdem vreunul dintre ei”, a declarat mama a cinci copii pentru Reuters prin mesaj text.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ministerul palestinian al Educaţiei a declarat că toate şcolile din Gaza au fost închise şi că 90% dintre ele au fost distruse sau avariate în timpul asaltului Israelului asupra teritoriului, lansat după ce oameni înarmaţi ai Hamas au atacat oraşe israeliene în octombrie anul trecut.

Agenţia de ajutor palestiniană a ONU, UNRWA, care administrează aproximativ jumătate din şcolile din Gaza, a transformat cât mai multe dintre acestea în adăposturi de urgenţă pentru mii de familii strămutate.

”Cu cât copiii rămân mai mult timp în afara şcolii, cu atât le este mai greu să recupereze cunoştinţele pierdute şi cu atât sunt mai predispuşi să devină o generaţie pierdută, căzând pradă exploatării, inclusiv căsătoriilor şi muncii copiilor şi recrutării în grupuri armate”, a declarat pentru Reuters directorul de comunicare al UNRWA, Juliette Touma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.