Ryan Routh, bărbatul în vârstă de 58 de ani acuzat că a încercat să îl împuşte pe Donald Trump în Florida, a pledat luni nevinovat în cazul acuzaţiilor care i se aduc în legătură cu presupusa tentativă de asasinare a unui candidat la preşedinţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ryan Routh a răspuns pur şi simplu „da, onorată instanţă” judecătorului care l-a întrebat dacă este conştient de acuzaţiile care i se aduc.

„Pledăm nevinovat” la toate acuzaţiile, a declarat avocatul său din oficiu, Kristy Militello, în cursul unei audieri care a durat doar câteva minute şi care a avut loc la tribunalul federal din West Palm Beach, în Florida.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Arestat la 15 septembrie, la scurt timp după presupusa sa tentativă de asasinat, el a intrat în sala de judecată încătuşat la mâini şi picioare, purtând o uniformă de închisoare de culoare bej.

Ryan Routh a fost depistat de agenţii Secret Service, responsabili cu protecţia personalităţilor politice americane, care l-au văzut cu o armă în apropierea terenului de golf unde juca Donald Trump.

De asemenea, el este acuzat de deţinere ilegală a unei arme din cauza antecedentelor sale penale, de deţinere a unei arme cu un număr de serie şters, de deţinere a unei arme de foc în scopul comiterii unei infracţiuni violente şi de agresare a unui agent federal.

Potrivit unei analize efectuate de poliţia federală americană (FBI) cu privire la localizarea telefoanelor sale, acesta se afla în Florida din 18 august, iar dispozitivele sale au fost localizate de mai multe ori între această dată şi 15 septembrie în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump şi a reşedinţei sale de la Mar-a-Lago.

Înainte de a fi reperat, el petrecuse, de asemenea, aproape 12 ore în apropierea clubului de golf, potrivit acuzării, care a făcut publică şi o scrisoare manuscrisă datând de mai multe luni în care îşi exprima intenţia de a-l asasina pe Donald Trump.

Cazul a fost repartizat aleatoriu săptămâna trecută judecătoarei Aileen Cannon, aceeaşi judecătoare care în iulie s-a pronunţat favorabil fostului preşedinte republican într-un alt caz.

Fostul preşedinte republican scăpase deja la limită de o altă tentativă de asasinat la 13 iulie, când un bărbat înarmat a deschis focul în timpul unui miting electoral în Pennsylvania (nord-est), atingându-l la ureche şi omorând un membru al publicului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.