Kremlinul a declarat joi că Rusia va considera orice plan de a stabili o prezenţă permanentă a navelor de război ale NATO în Marea Neagră drept o ameninţare, având în vedere implicarea alianţei în conflictul din Ucraina, şi spune că este cu ochii în special pe România şi Bulgaria, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut această remarcă atunci când a fost întrebat de reporteri, într-o conferinţă telefonică, despre noua strategie de securitate maritimă a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

"Desigur, prezenţa concentrată a navelor NATO - acordăm atenţie Bulgariei şi României, statele de coastă care sunt membre ale alianţei (NATO) - desigur că aceasta reprezintă o ameninţare suplimentară pentru Federaţia Rusă, mai ales în situaţia actuală", având în vedere implicarea mai directă a statelor NATO în conflictul din jurul Ucrainei, a declarat Peskov reporterilor, citat de Reuters.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Cu siguranţă, Rusia va lua toate măsurile necesare pentru a-şi asigura propria securitate", a adăugat el.

Zelenski a vorbit de curând despre necesitatea că marina rusă să nu domine Marea Neagră şi a elaborat o strategie în acest sens. Principalele sarcini ale acestei strategii sunt consolidarea forţelor navale ale Ucrainei şi asigurarea prezenţei permanente a forţelor NATO în Marea Neagră.

"Prezenţa statelor din afara Mării Negre în apele Mării Negre este reglementată destul de strict de Convenţia de la Montreux. Turcia este administratorul în acest caz şi îşi îndeplineşte funcţiile destul de clar", a subliniat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit TASS.

CITEȘTE ȘI Ministerul Apărării: Forţele Navale din Bulgaria, România şi Turcia cooperează pentru lupta împotriva minelor din Marea Neagră

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.