Suedia anunţă marţi un nou plan de ajutor în vederea ”garantării aprovizionării energetice” a Ucrainei, care să-i permită să se opună forţelor ruse care continuă să înainteze pe teritoriul ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Accesul la energie este esenţăial pentru ca societatea, economia şi întreprinderile ucrainene să continue să funcţioneze”, a subliniat într-o conferinţă de presă ministrul suedez însărcinat cu Comerţului Exterior şi Ajutorul Internaţional Johan Forssell.

”Rusia îşii ţinteşte tot mai mult atacurile împotriva sistemului energetic ucrainean cu scopul de a scoate din serviciu infrastrcuturi importante”, a denunţat el, anunţând o ”creştere a susţinerii sectorului energetic” ucrainean.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aceste fonduri - 650 de milioane de coroane (57 de milioane de euro) - urmează să fie investite în generatoare electrice, transformatoare şi celule fotovoltaice, dar şi în întrerupătoare, cabluri, pompe şi tuburi, a anunţat ministrul.

”Obiectivul este simplu, ca centralele să producă electricitate”, a subliniat Johan Forssell.

”În funcţie de tipul de susţinere folosit, de exemplu livrări de achizţii de înlocuire, acest plan va putea influenţa finanţele publice timp de mai mulţi ani, eventual după 2026”, anun ţăă într-un comunicat Guvernul suedez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.