Preşedintele american Joe Biden convoacă un summit al unui număr de 50 de aliaţi ai Ucrainei - care ar putea avea loc în Germania, în octombrie - cu obiectivul de a ”coordona eforturile de susţinere ale Ucrainei în apărarea sa împotriva agresiunii ruse”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Voi convoca o reuniune la nivel de lideri ai Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei în Germania luna viitoare”, anunţă el joi într-un comunicat.

Şeful în exerciţiu statului american face acest anunţ în contextul întâlniri sale cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Preşedintele ucrainean i-a prezentat ”planul (său al) victoriei”.

Joe Biden a anunţat ”o creştere” a ajutorul militar american destinat Ucrainei şi o anvelopă în valoare de aproape opt miliarde de dolari.

Acest nou pachet de ajutor include bombe ghidate de tip Joint Standoff Weapon (JSOW), care urmează să echipeze avioane de tip F-16 şi care pot atinge o ţintă la o distanţă de până la 120 de kilometri.

”Vom folosi acest ajutor în cel mai eficient şi mai transparent mod pentru a ne atinge obiecticul comun major: victoria Ucrainei, o pace dreaptă şi durabilă şi securitatea transatlantică”, s-a felicitat pe X Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.