Democratul cel mai important din comitetul pentru servicii secrete al Camerei Reprezentanţilor, Adam Schiff, a sugerat luni că Robert Mueller ar putea aduce noi dovezi privind legăturile dintre campania lui Trump şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este foarte clar din acest document de 37 de pagini că a existat o operaţiune rusă masivă şi că parte din scopul acestei operaţiuni a fost promovarea campaniei lui Trump”, a spus Schiff.

Documentul care conţine acuzaţiile aduse campaniei lui Trump „a distrus orice argument că ruşii nu s-ar fi implicat şi dovedeşte că ei s-au amestecat pentru a-l ajuta pe Trump şi a le face rău altora”, a spus Schiff.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Vineri, Mueller, procurorul special care conduce ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016, a informat că 13 ruşi şi trei entităţi ruse au fost puşi sub acuzare.

Acuzaţiile fac referire la faptul că operaţiunile ruşilor „au inclus susţinerea campaniei candidatului Donald Trump ... şi denigrarea candidatei Hillary Cliton”.

Întrebat dacă investigaţia va susţine că a existat o „colaborare intenţionată” cu Rusia a vreunei persoane care lucra cu preşedintele, Schiff a spus că este clar că Trump ştia de acţiunile Rusiei pentru că serviciile secrete au spus încă din octombrie 2016 că aceste acţiuni au loc la comanda lui Putin.

„Trump a folosit constant acele informaţii pentru a o denigra pe Hillary Clinton ... şi ştim că au existat discuţii între oficiali importanţi ai campaniei în care se vorbea despre modalităţi de a găsi secrete despre Clinton, la care au participat şi fiul lui Trump, ginerele său şi managerul campaniei”, a spus Schiff.

Schiff susţine că ruşii au comunicat şi cu George Papadopoulos, fostul consilier pentru afaceri externe al lui Trump.

Papadopoulos a recunoscut că a dat declaraţii false la FBI privind legăturile sale cu guvernul rus.

„Ceea ce nu ştim este ce informaţii a dat mai departe Papadopoulos în interiorul campaniei lui Trump şi care este mesajul care a ajuns la Kremlin după întâlnirea din Trump Tower? Să fi fost „Ne-ar plăcea să ne ajutaţi, dar cu ce aţi venit la întâlnire n-a fost folositor”?”, a spus Schiff.

El a adăugat că la scurt timp de la întâlnirea din Trump Tower între membri ai campaniei lui Trump şi oficiali ai guvernului rus, a început şi scurgerea de informaţii din documente furate.

De asemenea, Schiff susţine că acuzaţiile făcute publice de până acum „acoperă doar o parte din campania Rusiei ... şi anume folosirea reţelelor sociale pentru a motiva oamenii să iasă la proteste pro sau contra diverşilor candidaţi”.

„Există şi alte modalităţi pe care Rusia le-a folosit. Au piratat instituţiile democratice, au lansat scurgeri de informaţii din documente furate iar aceste aspecte nu sunt acoperite în acuzaţiile de până acum”, a spus Schiff.

„Doar pentru că nu s-a vorbit de o participare activă şi voită a campaniei Trump în acuzaţiile de până acum, nu înseamnă că nu se va face în altele din viitor”, a precizat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.