Procurorul special Robert Mueller i-a trimis o scrisoare procurorului general din SUA, William Barr, în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de felul în care a prezentat concluziile investigaţiei sale privind posibile legături între echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Washington Post, New York Times şi NBC au informat marţi că Mueller a redactat scrisoarea la sfârşitul lui martie după ce Barr a redactat un rezumat de patru pagini privind investigaţia lui Mueller.

Mueller a scris că Barr „nu a prezentat contextul, natura şi substanţa” concluziilor sale, conform unei părţi din scrisoare publicate de Washington Post.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Există o confuzie publică privind elemente esenţiale ale rezultatelor investigaţiei noastre. Acest lucru poate submina scopul principal pentru care Departamentul Justiţiei l-a numit pe procurorul special: acela de a asigura încrederea publicului în rezultatele investigaţiei”, se arată în scrisoarea lui Mueller.

Un purtător de cuvânt al lui Mueller a refuzat să comenteze privind aceste informaţii.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei, Kerri Kupec, a declarat că Barr l-a sunat pe Mueller după ce a primit scrisoarea şi că cei doi au avut o discuţie „cordială şi profesionistă”.

„Procurorul Special a subliniat că nu a existat nimic fals sau manipulator în rezumatul de pe 24 martie a Procurorului General. Însă el şi-a exprimat frustrarea privind lipsa unui context dar şi cu privire la felul în care presa a prezentat analiza Procurorului Special”, a declarat Kupec.

Kupec a informat că Mueller şi Barr au luat în considerare apoi dacă mai mult context ar ajuta situaţia şi dacă acesta ar putea fi publicat, însă procurorul general a decis că nu ar fi util.

După această conversaţie, a notat ea, Barr a trimis o nouă scrisoare Congresului în care preciza că prima sa analiză nu se dorea a fi un rezumat al raportului lui Mueller.

În voluminosul său raport, fructul a 22 de luni de anchetă fără precedent, Robert Mueller confirmă existenţa a ”numeroase legături” între Rusia şi membri ai campaniei lui Donald Trump, însă apreciază că nu are vreo probă a vreunei complicităţi.

În raportul Mueller se apreciază însă că ”statul rus s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016 în mod sistematic”, mai întâi prin intermediul unei campanii pe reţele de socializare care l-a favorizat pe Donald Trump, iar apoi prin piratarea e-mailurilor Partidului Democrat ale unui apropiat al lui Hillary Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.