Statele Unite urmează să-şi pună la dispoziţia NATO capacităţile în domeniul apărării cibernetice, în vederea unei mai bune contracarări a atacurilor informatice provenind din Rusia, au anunţat reprezentanţi ai Alianţei Nord-Atlantice, relatează AFP.
Această ofertă urmează să fie anunţată oficial joi, la Bruxelles, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor Apărării din cadrul organizaţiei.
Potrivit mai multor surse din cadrul NATO, Washingtonul se va alătura Regatului Unit şi Danemarcei, celelalte două state membre ale blocului care s-au angajat să furnizeze ”resurse cibernetice” Alianţei Nord-Atlantice.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat, la sediul Alianţei, că atacuri cibernetice vizând aliaţi devin ”mai frecvente, mai sofisticate” şi că orice contribuţie în domeniul capacităţilor cibernetice este binevenită.
”Constatăm că informatica este folosită în scopul unor amestecuri în procese politice naţionale, în atacuri contra unor infrastructuri sensibile şi că informatica va face parte integrantă din orice conflict militar viitor”, a declarat secretarul general.
Cele trei ţări baltice - Lituania, Letonia şi Estonia -, vecine cu Rusia, se declară victime ale unor atacuri cibernetice cvasicotidiene care le vizează administraţiile guvernamentale, sistemele bancare sau reţelele electrice. Ele îl arată cu degetul pe marele lor vecin.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.