Armata americană şi-a închis ultima bază militară în Niger, la Agadez, conform exigenţelor regimului militar aflat la putere în această ţară din Sahel pradă a unor violenţe jihadiste, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

După plecarea a aproape 800 de militari de la baza de la Niamey, la începutul lui iulie, în Niger se mai aflau aproximativ 200 de elemente americane în această bază importantă situată în nordul ţării.

”Retragerea forţelor şi materialului americane din Baza Aeriană 201 de la Agadez s-a încheiat”, a anunţat luni într-un comunciat Comandamentul Militar american însărcinat cu Africa (AFRICOM).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Coordonarea va continua între Forţele armate americane şi nigeriene în cursul viitoarelor săptămâni, în vederea efectuării retragerii totale, aşa cum s-a prevăzut”, adaugă Comandamentul.

Un oficial militar american a declarat AFP că un ”un grup mic de americani” este prezent în continuare în Ambasada Statelor Unite, fără să detalieze funcţiile acestora.

Ei ”vor finaliza retragerea completă”, precizează AFRICOM.

La sfârşitul lui iulie, generalul AFRICOM Kenneth Ekman anunţa că retragerea urma să se încheie la începutul lui august, înaintea unui calendar care prevedea retragerea la 15 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.