Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a afirmat că SUA înseamnă mai mult decât Casa Albă, indiferent de ce spune preşedintele Donald Trump pe Twitter, scrie Politico

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru mine, SUA nu sunt un adversar, ci mai degrabă cel mai important partener şi aliat din afara Uniunii Europene. America înseamnă mai mult decât Casa Albă. Trump nu poate schimba asta. Poate să posteze pe Twitter cât doreşte”, a scris Maas pe Twitter.

La scurt timp după această postare, Ministrul german de Externe a ţinut un discurs la Tokyo, unde a propus ca Berlinul şi Tokyo să conducă "o alianţă multilaterală” pentru a contracara tendinţele de izolare care vin din SUA, China şi Rusia. Maas a sugerat că cele două ţări, care au în comun o istorie comună ruşinoasă din timpul războiului, urmată de o revenire economică, sunt bine plasate pentru a monta o apărare multilaterală.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Dezordinea este susţinută de incertitudinea privind traseul Statelor Unite sub Trump, care pune la îndoială alianţe vechi de mai multe decenii prin postări de 280 de caractere pe Twitter”, a declarat Maas, făcând apoi referire şi la anexarea Crimeei de către Rusia şi la puterea economică a Chinei drept alţi factori de destabilizare.

"Dacă ne unim forţele, poate putem stabili noi regulile – vom deveni motoarele ordinii internaţionale. Germania şi Japonia pot deveni baza unei alianţe multilaterale”, a adăugat ministrul german de Externe. El consideră că posibila alianţă la care a făcut referire ar putea aborda probleme precum lupta împotriva schimbărilor climatice şi asumarea responsabilităţii pentru organizaţiile internaţionale – "nu doar din punct de vedere financiar, ci şi politic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.