Statele Unite au avertizat vineri Siria că vor lua „măsuri ferme şi potrivit” drept răspuns la o eventuală încălcare a acorudlui de încetare a focului, arătând o îngrijorare faţă de rapoartele care arată o operaţiune militare iminentă în zona demilitarizată din sud-vestul ţării, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul l-a avertizat, de asemenea, pe preşedintele sirian Bashar Al-Assad să nu agraveze conflictul.

„În poziţia de garant al acestei zone demilitarizate, împreună cu Rusia şi Iordania, Statele Unite vor lua măsuri ferme şi potrivite ca răspuns la încălcările acordului de încetare a focului de către regimul lui Assad”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert într-un comunicat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a informat miercuri că forţele guvernului sirian, după victoria împotriva ISIS din sudul Damascului, se îndreaptă către provincia sudică Deraa.

Presa de stat siriană a notat că aeronavele guvernamentale au transmis rebelilor din zona Deraa să se dezarmeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.