NATO nu are niciun indiciu că resturile de drone găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat lansat de Moscova împotriva României, a declarat joi şeful alianţei, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul anchetei în curs", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în faţa. parlamentarilor europeni.

CITEȘTE ȘI Reacţia NATO, după incidentul cu drona găsită în Tulcea: "Aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România.(...) Rămânem în contact strâns cu aliatul nostru"
Stoltenberg a subliniat însă riscurile pe care le reprezintă atacurile aeriene ruseşti în apropierea teritoriului Alianţei Nord-Atlantice. "Aceasta demonstrează riscurile de incidente şi accidente", a spus el. "Indiferent de rezultat (al investigaţiei), ceea ce am văzut, desigur, sunt lupte şi, de asemenea, atacuri aeriene în apropierea graniţelor NATO", a punctat şeful alianţei.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi ”care pot fi dintr-o dronă” rusească.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în cazul în care se confirmă că aceste elemente găsite pe teritoriul României provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO.

”Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta”, a subliniat şeful statului. El a menţionat că ambasadorul României la NATO a fost însărcinat să-i informeze pe secretarul general al NATO şi pe aliaţi, lucru care s-a întâmplat chiar miercuri dimineaţă, la Consiliul Nord-Atlantic.

Miercuri seara, purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a transmis că România a informat aliaţii NATO despre faptul că a găsit pe teritoriul său resturi de la o posibilă dronă în cadrul reuniunii de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România. "Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România", a arătat reprezentantul NATO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.