Liderul laburist Keir Starmer s-a instalat vineri, împreună cu soţia sa Victoria Starmer, la numărul 10, pe Downing Street, la câteva ore după ce predecesorul său Rishi Sunak şi soţia sa au plecat, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul avocat, în vârstă de 61 de ani, a fost numit premier de către regele Charles al III-lea vineri la prânz, în urma unei largi victorii a Partidului său Laburist în alegerile legislative britanice.

La sosirea în faţa celebrei uşi negre lăcuite a reşedinţei, Keir Starmer a promis că va ”începe munca schimbării imediat” şi va ”reconstrui Regatul Unit” după 14 ani de guvernare conservatoare.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Va lua o vreme, dar să nu aveţi vreo îndoială asupra faptului că munca schimbării începe imediat. Noi vom reconstrui Marea Britanie creând bogăţie în fiecare comunitate”, a promis el.

Primit de o mulţime care exulta şi agita nişte ”Union Jack”, steagul Regatului Unit, el a îmbrăţişat zâmbind apropiaţi adunaţi în faţa intrării la numărul 10 pe Downing Street înainte de intra în clădire.

PRIMA APARIŢIE ADEVĂRATĂ A VICTORIEI STARMER

Pentru mulţi britanici, această apariţie a fost prima ocazie să descopere faţa Victoriei Starmer.

Soţia de peste 20 de ani a noului şef al Guvernului nu a acordat vreodată vreun interviu, iar apariţiile sale publice sunt extrem de rare.

Ea a apărut la secţia de votare cu soţul său, la alegeri, în tribuna de onoare a turneului de tenis de la Wimbledon sau la Palatul Buckingham, la dineuri oficiale.

Victoria Starmer, în vârstă de 50 de ani, născută Alexander, este fiica unui contabil de origine poloneză eveiască şi a unei doctoriţe.

O fostă activistă a Partidului Laburist şi pasionată de curse hipice, ea a lucrat ca juristă la un cabinet de avocatură, după care a trecut, în urmă cu mai mulţi ani, la National Health Service (NHS).

O evreică practicantă, ea frecventează cu regularitate sinagoga şi organizează cine de sabat vineri seara.

Victoria şi Keir Starmer au doi copii, un băiat de 16 ani, Toby, şi o fiică de 13 ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit publicului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.