Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat sâmbătă Seulul cu un „dezastru groaznic” dacă drone sud-coreene vor mai fi trimise deasupra Phenianului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-o declaraţie transmisă de agenţia oficială de presă KCNA, ea a criticat, de asemenea, armata sud-coreeană pentru cum a răspuns la afirmaţia Nordului că drone sud-coreene au intrat pe cerul capitalei nord-coreene.

Vineri, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a acuzat Coreea de Sud că a trimis drone în Phenian pe timp de noapte, în această săptămână şi săptămâna trecută, şi că intruziunea a necesitat măsuri de răspuns. În replică, Statul Major Întrunit din Coreea de Sud a declarat că nu poate confirma acuzaţiile Nordului.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Kim a spus că vina aparţine armatei sud-coreene dacă nu a reuşit să identifice dronele care trec graniţa şi care sunt trimise de o organizaţie neguvernamentală. „Faptul că mijloacele care au transportat pliante sunt chiar dronele este nucleul gravităţii incidentului recent”, a declarat Kim, referindu-se la manifestele împotriva Coreei de Nord.

Coreea de Nord a lansat mii de baloane cu gunoi în Coreea de Sud începând cu luna mai, exacerbând tensiunile dintre cele două ţări. Phenianul afirmă că acestea sunt un răspuns pentru activiştii şi dezertorii nord-coreeni din Coreea de Sud care trimit baloane în Nord transportând pachete cu ajutoare şi pliante în care îl critică pe liderul Kim Jong Un.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.