Sistemul universităţilor de stat din California, cel mai mare din Statele Unite, a anulat cursurile care urmau să aibă loc în campus în semestrul de toamnă şi le-a transferat în online, din cauza noului coronavirus, în timp ce comitatul Los Angeles a anunţat că ordinul ca oamenii să stea acasă va fi prelungit probabil cu trei luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anunţurile de pe Coasta de Vest survin după ce cel mai reputat expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a afirmat în Congresul SUA că ridicarea prematură a restricţiilor ar putea duce la declanşarea unor noi focare ale bolii care omorât proape 81.000 de americani şi a devastat economia.

California State University a anunţat anularea cursurilor din cele 23 de campusuri ale sale, pentru semestrul care va începe în septembrie, acestea urmând să aibă loc online.

”Universitatea noastră este un loc unde, fără restricţii şi cu participare integrală, se reunesc zilnic peste 500.000 de persoane. Din păcate, această abordare nu este în cărţi în momentul de faţă”, a declarat rectorul Timothy White.

Directorul pentru Sănătate al comitatului Los Angeles, Barbara Ferrer, a afirmat la rândul său că măsurile de a sta acasă luate pentru 10 milioane de locuitori, inclusiv pentru cei din oraşul Los Angeles, vor rămâne probabil valabile pe parcursul verii, sub o anumită formă.

”În timp ce ordinele de rămânere acasă pentru siguranţă vor rămâne în vigoare în următoarele câteva luni, restricţiile vor fi relaxate treptat”, în cadrul unei redeschideri planificate a economiei locale.

Remarcile acesteia au avut loc după ce guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a afirmat că restaurantele din anumite regiuni ale statului ar putea începe să primească clienţi în interior, în condiţii modificate, ca şi centrele de cumpărături din spaţii în aer liber.

Birourile din unele regiuni ale Californiei ar putea să fie redeschise, cu unele limitări, a spus Newsom într-un briefing de presă zilnic. Cel mai recent plan de redeschidere prevede că saloanele pentru unghii, de tatuaje şi cluburile de fitness vor rămâne închise.

Boala COVID-19 a infectat peste 1,3 milioane de americani şi a omorât aproape 81.000, potrivit datelor Reuters.

Potrivit estimărilor, bilanţul ar urma să crească semnificativ în următoarele luni.

Cele mai recente estimări ale Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) din Washington anticipează peste 147.000 de decese provocate de COVID-19 până la începutul lunii august, cu 10.000 mai multe faţă de previziunile precedente.

Cel mai recent, statul Arizona a anunţat că măsurile de rămânere în case, în vigoare de pe 31 martie, vor expira vineri, dar că se va proceda cu precauţie.

În New York, epicentrul epidemiei din SUA, guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că statul are nevoie de stimulente federale de 61 de miliarde de dolari pentru a sprijini redeschiderea economiei. El a cerut Congresului şi preşedintelui Donald Trump să susţină legislaţia de acoperire a deficitelor de finanţare.

Trump, pentru care soliditatea economiei era un element central al campaniei sale de realegere în noiembrie, a încurajat statele să ia măsuri pentru redeschiderea afacerilor care au fost închise în timpul epidemiei, ca fiind neesenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.