Confederaţia Generală a Muncii (CGT) îi cere luni preşedintelui francez Emmanuel Macron ”să respecte alegerea urnelor” şi ”să îndemne la formarea unui nou Guvern” în centrul căruia să se afle programul Noului Front Popular (NFP, stânga), iar Confederaţia Franceză Democratică a Muncii (CFDT) anunţă că rămâne ”mobilizată”, la o după scrutinul în care stânga a ieşit pe primul loc, fără o majoritate, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Centrala sindicală ”îi cere solemn lui Emmanuel Macron să respecte alegerea urnelor şi să îndemne la formarea unui nou Guvern în jurul programului Noului Front Popular, care s-a clasat primul”.

Ea îşi exprimă regretul faţă de ”înaintarea continuă a (Patidului) Rassemblement national (RN, extremă dreapta), care a obţinut un număr-record de deputaţi”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Viitorul Guvern va avea de-a face cu CFDT”, ameninţă, la rândul său, prima organizaţie sindicală, în propriul comunicat, separat.

”CFDT este hotărâtă să facă auzită vocea muncitoarelor şi muncitorilor în construcţia politicilor viitoare. Mai mult ca nicodată, rolul partenerilor sociali şi societăţii civile organizate pentru a calma relaţiile, a asculta şi a răspunde aşteptărilor cetăţenilor şi cetăţenelor va fi primordial”, avertizează organizaţia.

Liderii tuturor organizaţiilor sindicale se reunesc marţi seara, prin videoconferinţă, pentru a aborda mai multe puncte, după al doilea tur al alegerilor legislative anticipate de duminică, într-un context marcat de suspendarea reformei asigurărilor de şomaj şi o cerere puternică a unei creşteri a puterii de cumpărare şi salariilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.