Toţi cetăţenii care intră în Serbia din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord trebuie să aibă. începând de sâmbătă, un test PCR negativ făcut cu mai puţin de 48 de ore înainte. Comform MAE, copiii sub 12 ani nu trebuie să precinte un astfel de test, dacă părinţii prezintă teste valabile. De asemenea, măsură nu se aplică nici în cazul membrilor echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depăşeşte 12 ore şi nici al personalului diplomatic şi consular acreditat în Republica Serbia şi al personalului organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii lor de familie, posesori ai cărţilor de identitate specifice emise de autorităţile sârbe competente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - Conform noilor prevederi, începând cu data de 15 august a.c., ora 00.00, accesul cetăţenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria, Croaţia sau Macedonia de Nord este permis doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecţia cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, efectuat în laboratoare acreditate la nivel naţional, precizează MAE.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie privind prezentarea unui test molecular negativ (PCR) următoarele categorii de persoane:
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
 
- cetăţenii străini care au domiciliul sau reşedinţa în Republica Serbia şi deţin documente valabile în acest sens;
 
- membrii echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depăşeşte 12 ore;
 
- personalul feroviar al trenurilor cu destinaţie finală Republica Serbia;
 
- personalul navigant şi pasagerii aeronavelor care tranzitează aeroporturile sârbe;
 
- copiii cu vârsta de până la 12 ani, dacă părinţii, tutorii sau persoanele care îi însoţesc prezintă un test molecular negativ (PCR) pentru infecţia cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore;
 
- personalul diplomatic şi consular acreditat în Republica Serbia şi personalul organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii lor de familie, posesori ai cărţilor de identitate specifice emise de autorităţile sârbe competente.
 
Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autorităţile sârbe şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea sârbă.
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Serbia: 00381113670361, 00381113670798 şi ale Consulatului General al României la Vârşeţ: 00381013831099; 00381013831199; 00381013831299, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Belgrad: 0038163319425 şi telefonul de urgenţă al Consulatului General al României la Vârşet: 00381644584833, respectiv Consulatului General al României la Zaječar: 00381 692 799 651.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro, https://www.mae.ro/node/51927 şi https://belgrad.mae.ro/.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Decizia nu se aplică şi cetăţenilor sârbi care se întorc din aceste ţări, a declarat epidemiologul şef Daria Kisic Tepavcevic, conform novinite.com.

De asemenea, s-a luat decizia de ridicare a restricţiilor pentru cetăţenii care vin din Muntenegru, măsura urmând să intre în vigoare tot sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.