Influentul senator democrat american Robert Menendez a fost găsit vinovat de către un juriu, marţi, la procesul de corupţie împotriva acestuia, care a început în urmă cu două luni, anunţă parchetul federal din New York, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Menendez, în vârstă de 70 de ani, un veteran al politicii americane, a fost găsit vinovat de conspiraţie în vederea comiterii unor acte de corupţie, conspitaţie în vederea acţionării ca agent al unui guvern străin şi obstrucţionarea justiţiei, precizează parchetul.

”Bob” Menendez a fost judecat cu privire la faptul că şi-a folosit influenţa în favoarea unor şefi de întreprinderi, Egiptului şi Qatarului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Doi şefi de întreprinderi care au fost judecaţi alături de acesta au fost de asemenea găsiţi vinovaţi.

Soţia senatorului, Nadine Arslanian Menendez, asupra căreia avocaţii au încercat să arunce vina, a fost la rândul său inculpată, însă urmează să fie judecată separat, deoarece este jîngrijită de un cancer la sân.

Bob Menendez este un senator influent un fost preşedinte al puternicei Comisii a Afacerilor Externe din Senat, din care a demisionat din cauza acestui dosar, ”un caz clasic de corupţie la scară mare”, potrivit acuzării.

În perioada 2018-2023, ”el şi-a pus puterea la vânzare”, a acuzat la prezentarea rechiztoriului unul dintre procurorii federali din Manhattan, Paul Monteleoni.

El a prezentat în detaliu ce au găsit anchetatorii la o percheziţie la domiciliul cuplului, în iunie 2022 - 480.000 de dolari în numerar, în plicuri ascunse în dulapuri, haine sau seif, plus 70.000 de dolari într-un seif aparţinând lui Nadine Menendez, dar şi 13 lingouri de aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.