Faptele senatorului Bob Menendez reprezintă ”un exemplu tipic de corupţie la scară mare”, a acuzat marţi, la New York, un procuror federal la procesul alesului, care se apropie de verdict, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În opinia acestui procuror, Paul Monteleoni, cazul este simplu - Bob Menendez, în vârstă de 70 de ani, şi-a vândut influenţa în schimbul unor sume mari de bani, lingouri de aur sau o decapotabilă somptuoasă.

Însă senatorul democrat, care a prezidat puternica Comisie a Afacerilor Externe, neagă în bloc, în pofida faptului că întreaga sa carieră politică din ultimii 40 de ani pare iremediabil distrusă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cei 12 juraţi, care urmau să se retragă pentru a delibera după pledoaria avocatului senatorului, l-ar putea condamna la 20 de ani de închisoare.

Bob Menendez, inculpat în septembrie - alături de soţia sa şi trei preuspuţi complici -, este vizat de 20 de capete de acuzare, inclusiv de corupţie, trafic de influenţă în favoarea Egiptului şi Qatarului şi de faptul că a acţionat ca agent al unui stat străin.

Cuplul a fost acuzat la începutul scandalului de faptul că a acceptat, în perioada 2018-2022, ”sute de mii de dolari” ca mită, în schimbul influenţei în vederea ”protejării şi îmbogăţirii” a trei oameni de afaceri din New Jersey, statul în care este ales, şi de susţinerea Guvernului egiptean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.