Numărul imigranţilor care intră în Uniunea Europeană prin Spania a crescut, conform lui Fabrice Leggeri, şeful Frontex, agenţia de monitorizare a graniţelor UE, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă mă întrebaţi despre cea mai mare îngrijorare a mea, aş spune că este Spania”, a declarat el pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Frontext a înregistrat 6.000 de treceri ilegale ale graniţei din Africa în regiune luna trecută, a precizat Leggeri. În jur de jumătate dintre cei care au încercat să pătrundă pe continent erau marocani, în timp ce restul proveneau din vestul Africii.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Dacă numărul lor continuă să crească aşa cum au făcut-o recent, această rută va deveni cea mai importantă”, a afirmat el.

Leggeri a subliniat importanţa construirii unor centre internaţionale în Africa, acolo unde imigranţii ar putea fi trimişi atunci când sunt prinşi pe mare, în loc să ajungă în Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.