Este posibil ca până la 1,1 milioane de galoane de petrol, echivalentul a peste 4,1 milioane de litri, să fi fost deversate în Golful Mexic de la un sistem de conducte în largul coastei de sud-est a statului Louisiana, a anunţat Paza de Coastă a SUA, transmite ABC News.
Conducta afectată a fost închisă, dar autorităţile încă încercau să determine locaţia exactă şi cauza scurgerii, au declarat oficialii în timpul unei conferinţe de presă a Gărzii de Coastă.
Până în prezent, petrolul nu a ajuns pe uscat, deşi efectele sale asupra faunei sălbatice erau încă investigate.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Un oficial de la U.S. Fish and Wildlife a declarat că doi pelicani uleioşi au fost văzuţi sâmbătă în largul coastei Louisianei, dar păreau încă activi şi capabili să zboare.
Deversarea de petrol a fost descoperită pe fondul vânturilor puternice din Golf, care au ajutat o parte din petrol să se evapore şi să se disperseze. Cu toate acestea, petele vor fi în continuare vizibile, a declarat căpitanul Kelly Denning, comandantul sectorului New Orleans al Pazei de Coastă.
Paza de Coastă a declarat că petrolul a fost descoperit în apropierea unui sistem de conducte deţinut de Main Pass Oil Company, o filială a companiei Third Coast Infrastructure LLC, cu sediul în Houston. Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
O porţiune de 67 de mile de conductă a fost închisă săptămâna trecută, în timp ce oficialii lucrau pentru a identifica locaţia şi cauza scurgerii.
WWL-TV a relatat vineri că indicatoarele conductei au indicat că s-au pierdut 1,1 milioane de galoane de petrol, echivalentul a peste 4,1 milioane de litri. Oficialii federali au confirmat ulterior această cantitate.
Cantitatea este mult mai mică decât cea de la dezastrul petrolier din 2010 al BP, când 134 de milioane de galoane au fost eliberate în săptămânile care au urmat exploziei unei platforme petroliere.
Cu toate acestea, un grup de mediu a descris scurgerea ca fiind "uriaşă".
"De la delfini la păsări şi până la balene rare, animalele din Golf sunt din nou sub asediul unei industrii predispuse la deversări care pune profitul mai presus de orice", a declarat Center for Biological Diversity într-un comunicat de presă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.