Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat vineri, la Berlin, în ultima etapă a unui turneu al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Europa, un ajutor în valoare de 1,4 miliarde de euro - până la sfârşitul acestui an - din partea Germaniei, Belgiei, Danemarcei şi Norvegiei, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zelenski s-a întâlnit cu Scholz după ce Guvernul german a anunţat că reduce la jumătate - începând din 2025 - ajutorul destinat Ucrainei.

În prezent însă, Germania este cel mai mare susţinător al Kievului în Europa.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Până la sfârşitul anului, cu susţinerea partenerilor noştri Belgia, Danemarca şi Norvegia, vom livra o anvelopă de aproximativ 1,4 miliarde de euro constând într-un ajutor militar”, a anunţat Olaf Scholz.

”Anul viitor vom continua să oferim Ucrainei o susţinere militară importantă”, a anunţat el.

Olaf Scholz a anunţat că ”patru miliarde de euro au fost alocate deja ajutorului bilateral direct în buget”.

Volodimir Zelenski a efectuat începând de miercuri vizite în Croaţia, la Londra, Paris, Roma şi Vatican, înainte de Berlin, pentru a-şi prezenta ”planul victoriei”.

El a anunţat la Berlin că vrea ca Războiul din Ucraina să se încheie în 2025.

El refuză însă să vorbească despre un armistiţiu.

Volodimir Zelenski efectuează acest turneu în Europa cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

Rezultatul alegerilor prezidenţiale americane este incert.

Însă, în cazul unei victorii a lui Donald Trump, Kievul se teme de pierderea susţinerii americane, esenţială în războiul împotriva Rusiei.

Pe teren, armata rusă câştigă teren împotriva trupelor ucrainene, care duc lipsă de oameni şi muniţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.