Un grup de persoane care se întorceau de la Moscova, unde participaseră la un eveniment al Blocului „Victorie” condus de oligarhul fugar Ilan Şor, a provocat scandal, marţi, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Arătându-se nemulţumiţi că procedurile de control ar dura prea mult, s-au îmbrâncit cu angajaţii aeroportului şi au scandat lozinci împotriva preşedintei ţării, Maia Sandu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputata Marina Tauber, apropiată lui Ilan Şor, a confirmat pe reţelele de sociale că oamenii se întorceau acasă de la un eveniment politic al Blocului „Victorie” – format din politicieni şi membri ai partidelor lui Ilan Şor – care s-a desfăşurat în Federaţia Rusă. Potrivit lui Tauber, aceştia ar fi fost ţinuţi în aeroport patru ore.

În mediul online au apărut imagini video din zona de sosiri de la Aeroportul Chişinău, în care un grup de pasageri se îmbrâncesc şi intră în altercaţii cu angajaţii de la aeroport. Într-unul din videoclipuri se observă cum un bărbat care opune rezistenţă este scos din mulţime de un angajat al aeroportului şi o persoană îmbrăcată în uniformă militară. În ciuda eforturilor câtorva persoane de a opri acest lucru, bărbatul a fost îndepărtat. Totuşi, câteva momente mai târziu, acesta a reapărut şi, într-o manieră agresivă, a cerut unui alt angajat de la aeroport să-i înapoieze documentele. După ce nu s-a dat curs solicitării, bărbatul a încercat să ia cu forţa un document pe care-l ţinea în mână angajatul, însă a fost oprit.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De asemenea, mulţimea a putut fi auzită scandând „Ruşine!” şi „Jos Maia Sandu!”, relatează NewsMaker.

La rândul său, IGPF a dat cu detalii despre situaţia de la Aeroportul Chişinău. „Poliţia de Frontieră a înregistrat în această dimineaţă un şir de provocări şi comportament agresiv din partea unui grup de persoane care venea de la Moscova, în zona de sosiri a Aeroportului Internaţional Chişinău. Unui pasager i-a fost întocmit un proces verbal pentru comportament agresiv asupra poliţiştilor de frontieră aflaţi în serviciu. Persoana este acuzată de comiterea infracţiunii de huliganism. De asemenea, au fost identificaţi alţi trei pasageri care vor fi documentaţi pentru tulburarea ordinii publice şi traşi la răspundere pentru contravenţia comisă. Poliţia de Frontieră subliniază că siguranţa tuturor pasagerilor este prioritară şi nu va tolera nicio încălcare a drepturilor acestora, solicitând totodată fiecărui călător să respecte măsurile la control impuse la trecerea frontierei de stat”, se arată într-un comunicat publicat de IGPF.

Nu este prima dată când susţinătorii lui Ilan Şor, care este condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară” şi se ascunde de justiţie în Rusia, sunt implicaţi în conflicte cu personalul de la Aeroportul Chişinău. Cel mai recent, pe 5 iunie, mai multe persoane care urmau să participe la un congres al Blocului „Victorie”, la Moscova, au acuzat poliţiştii de frontieră de la aeroport că nu le-ar fi permis îmbarcarea la bordul avionului ce efectua cursa Chişinău-Erevan. Din imaginile distribuite de mai multe canale de Telegram ostile guvernării se vede cum câţiva bărbaţi se ceartă cu poliţiştii de frontieră. Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi, a respins acuzaţiile şi a precizat că pasagerii trebuie să vină la aeroport cu cel puţin trei ore înainte de zbor, pentru a reuşi să parcurgă toate procedurile de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.