Statele Unite au impus Rusiei noi sancţiuni vizând vânzarea şi furnizarea de software şi servicii tehnologice, care au intrat în vigoare joi, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Obiectivul lor, potrivit Departamentului american al Trezoreriei, este să împiedice sectorul apărării ruse să continue să folosească sisteme tehnologice din Occident.

De-acum, cetăţenilor americani le este interzis să furnizeze anumite servicii Rusiei - inclusiv consultanţă şi concepţie IT - şi să furnizeze software de management sau de producţie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Măsurile luate azi atacă ultimele mijloace de care dispune Rusia să-şi procure materiale şi echipamente internaţionale şi dependenţa sa faţă de aprovizionări esenţiale din ţări terţe”, sublinia în iunie, când a anunţat sancţiunile, secretarul Trezoreriei Janet Yellen.

”Creştem riscul instituţiilor financiare care se ocupă de economia de război rusă, eliminăm posibilităţile de ocolire şi scădem accesul Rusiei la tehnologii, echipamente, software-uri şi servicii IT străine”, anunţa ea.

Aceste sancţiuni se adaugă restricţiilor comerciale masive impuse Moscovei de către Uniunea Europeană (UE) la invazia rusă a Ucrainei în 2022.

Sectorul informatic a fost ţintit deja de Bruxelles, dar şi domeniile telecomunicaţiilor şi asigurărilor.

Potrivit Comisiei Europene (CE), UE a interzis mărfuri ruseşti destinate Europei în valoare de 48 de miliarde de euroşi a blocat exportarea în Rusia a unor mărfuri europene în valoare de 91 de miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.