Vicepremierul italian Matteo Salvini şi premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban au criticat dur Comisia Europeană, duminică, calificând-o drept "ecoteroristă" şi "birocratică", relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Avem datoria de a apăra antreprenorii şi fermierii italieni a căror activitate este pusă în pericol de ecoteroriştii de la Bruxelles”, a declarat Salvini miilor de susţinători ai partidului său reuniţi la Pontida, în nordul ţării, pentru petrecerea anuală a Lega.

Opunându-se în mod notoriu politicilor ecologice ale Comisiei Europene, Salvini a acuzat Bruxelles-ul că „doreşte să închidă ferme şi fabrici pentru a face poate o favoare turcilor, chinezilor şi multinaţionalelor”. „Suntem aici pentru a apăra munca şi eforturile europenilor şi italienilor”, a spus el.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Orban, care se află în conflict cu Comisia şi Parlamentul European, a atacat, de asemenea, Bruxelles-ul şi şi-a reiterat refuzul de a accepta migranţi, ameninţând încă o dată că îi va urca în autobuze şi îi va duce în Belgia.

„Nu vom renunţa niciodată la libertatea noastră şi nu ne vom preda niciodată ţările străinilor. Nu ne vom ceda ţările birocraţilor de la Bruxelles, puterilor financiare sau migranţilor”, a declarat invitatul de onoare al reuniunii, în limba maghiară, în timp ce un interpret îi citea discursul în italiană.

Şeful guvernului ungar a criticat, de asemenea, recenta decizie a Comisiei Europene de a reduce viitoarele plăţi ale UE către Ungaria pentru a recupera 200 de milioane de euro din amenzi pentru nerespectarea tratatelor privind azilul, pe care Budapesta refuză să le plătească.
„Împreună, stânga europeană şi birocraţii de la Bruxelles pedepsesc Ungaria (...) pentru că nu lăsăm să intre migranţi ilegali, pentru că apărăm Europa, este o ruşine”, a spus Orban. „Dar vă spun un lucru, dacă vor continua să ne pedepsească, vom transporta migranţii de la Budapesta la Bruxelles, îi vom lăsa în faţa birourilor din Bruxelles, dacă vor migranţi, să îi păstreze”, a afirmat liderul naţionalist.
 
Lega şi partidul Fidesz al lui Orban, precum şi Rassemblement National (RN) din Franţa, fac parte din acelaşi grup de extremă dreapta din Parlamentul European, Patrioţii pentru Europa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.