Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat marţi locul în care a avut loc incendiul dintr-un centru comercial din Siberia care s-a soldat cu cel puţin 64 de morţi. Putin a declarat că ar fi vorba de o „neglijenţă criminală”, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anchetatorii au precizat că ieşirile de urgenţă din centrul comercial erau blocate, iar sistemul de alarmă de incendiu nu a funcţionat cum trebuia.

Putin a ajuns marţi la faţa locului şi a depus o coroană de flori în memoria celor decedaţi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Ce se întâmplă aici? Nu este un război, nu este o izbucnire de metan. Oamenii au venit să se relaxeze, au fost copii. Este vorba despre demografie şi pierdem atât de mulţi oameni. De ce? Din cauza unei neglijenţe criminale, din cauza neatenţiei. Cum este posibil să se întâmple aşa ceva?”, a precizat Putin în cadrul unui întâlniri cu miniştri la Kemerovo, oraşul în care a avut loc incendiul.

Şeful Comitetului de Investigaţii al Rusiei a declarat că sistemul de alarmă de incendiu nu mai funcţiona de pe 19 martie iar un gardian nu a folosit sistemul de comunicare cu publicul pentru a face apel către oameni să evacueze clădirea.

Patru persoane au fost reţinute, printre care şi doi angajaţi ai firmei care a instalat alarma de incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.