Rusia a negat duminică o informaţie conform căruia atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk a deraiat discuţiile indirecte cu Kievul privind oprirea atacurilor asupra ţintelor energetice, declarând că nu au avut loc discuţii cu Kievul despre infrastructura civilă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

The Washington Post a relatat sâmbătă că Ucraina şi Rusia trebuiau să trimită delegaţii în Qatar luna aceasta pentru a negocia un acord de referinţă care să stopeze atacurile asupra infrastructurii energetice de ambele părţi aflate în conflict.

Publicaţia a scris că acordul ar fi echivalat cu o încetare parţială a focului, dar că discuţiile au fost anulate din cauza atacului Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Nimeni nu a înterupt nimic pentru că nu era nimic de întrerupt”, a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, despre articolul din The Washington Post.

”Nu au existat negocieri directe sau indirecte între Rusia şi regimul de la Kiev cu privire la siguranţa infrastructurii critice civile”, a spus Zaharova.

Guvernul Ucrainei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Publicaţia a relatat că biroul prezidenţial al Ucrainei a declarat că summitul de la Doha a fost amânat din cauza situaţiei din Orientul Mijlociu şi că va avea loc în format videoconferinţă pe 22 august.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc că au lovit infrastructura civilă în război. Amândouă neagă că ar face acest lucru.

Zaharova l-a citat apoi pe preşedintele Vladimir Putin, care la 12 august s-a întrebat ce discuţii ar putea exista cu Ucraina după atacul terestru al acesteia asupra Rusiei şi ceea ce a spus că sunt atacuri asupra infrastructurii civile ruse.

”Nu este nimic de discutat cu oamenii care declanşează astfel de lucruri”, a spus Zaharova.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce numeşte ”o operaţiune militară specială”, iar acum deţine aproximativ 18% din ţară.

Atacul transfrontalier al Ucrainei în regiunea Kursk din 6 august este prima incursiune militară pe teritoriul Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.