Cheltuielile statului rus pentru apărare naţională vor creşte cu 23% în 2025, la 13,5 trilioane de ruble (145,32 miliarde de dolari), de la 10,8 trilioane de ruble în 2024, arată proiectele de documente privind bugetul de stat publicate luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cheltuielile pentru apărare vor reprezenta 32% din totalul cheltuielilor bugetare în 2025 - care vor fi de 41,5 trilioane de ruble.

Ministrul rus al finanţelor, Anton Siluanov, a declarat anterior că nevoile a ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea militară specială” în Ucraina şi sprijinul pentru armată vor rămâne prioritatea bugetară.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Se preconizează, în schimb, că cheltuielile de apărare vor scădea la 12,8 trilioane de ruble în 2026.

Circa 10% din totalul cheltuielilor de apărare vor merge către plata personalului militar.

Într-un interviu la Rossia-24, ministrul Siluanov a spus, potrivit TASS, că bugetul Rusiei este stabil şi format pe baza unui preţ al petrolului de 60 de dolari pe baril, existând oportunităţi de a atrage împrumuturi pentru finanţarea deficitului. „Limităm deficitul bugetar pe baza capacităţilor de venituri. Echilibrul acestuia se bazează pe preţul de bază al petrolului de 60 de dolari pe baril. Orice depăşeşte acest nivel va fi folosit pentru a alimenta fondul de avuţie naţională. Dar, practic, bugetul este echilibrat la un preţ al petrolului de 60 de dolari pe baril. Vedem că astăzi aceşti parametri sunt uşor mai mari decât cei incluşi în buget. Prin urmare, bugetul este stabil. Iar nivelul scăzut al deficitului bugetar ne permite să ne bazăm pe surse interne de finanţare a deficitului bugetar”, a menţionat Siluanov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.