Rusia a lansat în total 36 de rachete de croazieră aeriene şi maritime, rachete ghidate aer-sol şi rachete anti-navă asupra Ucrainei, în noaptea de joi spre vineri, potrivit oficialilor ucraineni, care spun că cel puţin 16 dintre ele au fost doborâte de bateriile ucrainene de apărare aeriană, ceea ce reprezintă o rată de succes mai mică decât de obicei, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dintre acestea, apărarea aeriană din sudul ţării a doborât opt rachete Kalibr lansate de pe o navă din Marea Neagră, au declarat oficialii ucraineni. Alte rachete au lovit nordul şi vestul Ucrainei, precum şi regiunile centrale Dnipropetrovsk şi Kirovohrad.

CITEȘTE ȘI Opt rachete Kalibr au fost lansate de Rusia asupra Ucrainei de pe o navă din Marea Neagră
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La Liov, în vestul ţării, o rachetă a căzut într-o zonă industrială şi a provocat un incendiu.

Resturi ale unei rachete au fost descoperite joi pe teritoriul Republicii Moldova, în nord, în apropiere de graniţa cu Ucraina, în zona punctului de trecere a frontierei de la Larga, în raionul Briceni. 

CITEȘTE ȘI Resturi de rachetă, descoperite pe teritoriul Republicii Moldova

Bombardamentele ruseşti din timpul nopţii nu au avut însă un impact major asupra furnizării energiei electrice, au declarat ministrul ucrainean al energiei, Gherman Galuşcenko, şi operatorul reţelei electrice naţionale, Ukrenergo.

Ucraina a reuşit să satisfacă cererea consumatorilor pentru a cincea zi consecutiv, a declarat Galuşcenko. De asemenea, Ukrenergo a declarat că nu vede necesitatea de a introduce întreruperi de urgenţă ale energiei electrice pentru a conserva rezervele.

Şeful Ukrenergo, Volodimir Kudriţki, a declarat că situaţia energetică ar putea rămâne "stabilă" dacă Ucraina nu va suferi daune la infrastructura energetică la aceeaşi scară ca în toamnă, când Rusia a bombardat instalaţiile energetice ale ţării şi a provocat pene de curent pe scară largă.

"Am îmbunătăţit situaţia, dar suntem încă departe de stabilitatea absolută", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.