Decizia SUA de a a-şi retrage trupele din Siria nu va pune în pericol eforturile Washingtonului de a contracara ameninţările din regiune venite din partea Iranului şi a ISIS, susţine Secretarul de Stat american Mike Pompeo, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompeo se afla în Iordania, în prima sa vizită în Orientul Mijlociu de când preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea celor 2.000 de soldaţi americani din Siria, ceea ce a dus la alarmarea aliaţilor Statelor Unite din regiune şi la demisia Secretarului Apărării, Jim Mattis.

Criticii lui Trump susţin că retragerea bruscă a trupelor ar putea provoca un răspuns din partea Turciei şi permite Iranului să îşi consolideze influenţa în Siria.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Însă Pompeo a afirmat  că Washingtonul îşi va continua eforturile de a contracara Iranul. SUA îşi „dublează eforturile diplomatice dar şi pe cele comerciale pentru a pune presiune pe Iran”, a precizat el.

„Există un consens în ceea ce priveşte pericolul pe care îl reprezintă Iranul pentru Iordania şi alte ţări din regiune”, a adăugat Pompeo.

Iordania, care s-a arătat îngrijorată de influenţa Iranului în trecut, în special în apropierea graniţei din sud cu Siria, a precizat că Teheranul ar trebui să se abţină din a se implica în afacerile interne ale vecinilor săi, Siria şi Irak.

„Cu toţii avem probleme cu politicile expansioniste ale Iranului din regiune”, a afirmat Ayman Safadi, ministrul de Externe al Iordaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.